Vejfest i USA afbrudt af skud

Aftenens skuddrama er det tredje i USA - på en uge.

En mand med et haglgevær gav sig lørdag aften ved 22-tiden til at skyde mod en vejfest i det vestlige Philadelphia. (Foto: Bryan Woolston © Scanpix)

En mand med et haglgevær gav sig lørdag aften ved 22-tiden til at skyde mod en vejfest i det vestlige Philadelphia.

Fem voksne og to børn er såret, skriver flere medier. Andre medier mener, at endnu et barn er såret; en baby, der er strejfet af skud på halsen.

Det skriver tv-stationen NBC Philadelphia for eksempel.

- Det ser ud som om, der blev skudt tilfældigt ned af gaden og ramte alle, der var i vejen, siger talsmand John Walker fra Philadelphias politi.

Han kalder det en "forfærdelig hændelse".

Samme begivenhed i en anden by

Stort set samme scenarium oplevede Detroit også lørdag.

Her blev en person dræbt og ni såret, da en mand begyndte at skyde løs mod en menneskemængde, skriver Ritzau.

Også her var folk til udendørs festligheder, der blev afholdt på en basketball-bane.

Sker efter Charleston-massakre

Skyderierne kommer i kølvandet på drabene på ni sorte amerikanere, der onsdag blev skudt i en kirke i Charleston, South Carolina.

Den 21-årige hvide mand, Dylann Roof, har erkendt, at han skød de ni, efter at have tilbragt en time med dem til gudtjeneste.

Fredag morgen dansk tid blev han anholdt og senere fremstillet for en dommer, som opretholdt varetægtsfængslingen af ham.

Roofs venner har fortalt CNN, at han ind af og til talte om at gøre noget, der kunne blive startskuddet til en strid mellem racerne, og at han har nævnt et ønske om at genindføre raceadskillelse i USA.

Facebook
Twitter