Vejsidebombe dræber syv i Somalia en uge efter blodigste angreb

Lørdag indledte Somalias regering offensiv mod al-Shabaab. Søndag er syv dræbt i vejsidebombe.

Sidste weekend blev Somalias hovedstad, Mogadishu, ramt af to bombeangreb med flere end 300 ofre. Søndag sprang en vejsidebombe omkring 40 kilometer uden for Mogadishu. Mindst syv mennesker er blevet dræbt. (Foto: Mohamed Abdiwahab © Scanpix)

Søndag er mindst syv mennesker blevet dræbt af en vejsidebombe omkring 40 kilometer uden for Somalias hovedstad, Mogadishu.

Det er primært kvindelige bønder, der er dræbt af bomben, som ramte en minibus i Daniga Village nordvest for hovedstaden.

Det ligger tæt på områder, der er styret af den militante, islamistiske bevægelse al-Shabaab.

Bomben rammer, dagen efter at regeringen har besluttet at beordre en offensiv mod al-Shabaab med deltagelse af tusindvis af soldater.

Regeringens offensiv kommer, en uge efter at hovedstaden i sidste weekend blev ramt af et dobbelt bombeangreb. Angrebet kostede mindst 358 mennesker livet. Desuden er 56 personer stadig savnet.

Ingen har taget skylden for angrebene. Somalias regering mener dog, at den militante, islamistiske bevægelse al-Shabaab står bag.

Antallet af dræbte kan være højere

Ifølge flere medier var bombeangrebet med de flere end 350 ofre det dødeligste i Somalias historie. Fredag var tusindvis af sørgende somaliere samlet på stedet for den ene eksplosion for at bede for ofrene.

Ved søndagens bombeangreb lyder meldingen, at antallet af dræbte kan være højere.

- Vi ved, at minibussen forlod Afgrooye denne morgen, og at den fragtede bønder, primært kvinder.

- Der var mere en ti mennesker om bord, siger kaptajn Isa Osman fra den somaliske hær.

- Vi kan ikke få mange detaljer, fordi området ikke er kontrolleret af regeringen.

Nur Abdullahi, der er bonde, var nær angrebet.

- Vi hørte et stort sammenstød i dag, og vi tog hen til stedet. Vi så en ødelagt minibus og mindst syv døde kroppe - flest kvinder.

- Nogle af personerne kunne vi ikke identificere. De var bare kropsdele, siger Nur Abdullahi.

/ritzau/Reuters