Venezuela: 1,85 millioner underskrifter for en folkeafstemning

Oppositionen i Venezuela har indsamlet 1,85 millioner underskrifter for at få fjernet præsident Nicolas Maduro.

Venezuelas valgkommission har modtaget de mange underskrifter, der skal sætte gang i processen for en folkeafstemning. (Foto: © FEDERICO PARRA, Scanpix)

Venezuelas opposition har afleveret 1,85 millioner underskrifter til landets valgmyndigheder med krav om, at der holdes folkeafstemning for at få fjernet præsident Nicolas Maduro fra embedet. Det oplyser oppositionens koalition, MUD, ifølge flere nyhedsbureauer.

De indsamlede underskrifter er mere end nok til at sætte processen omkring en folkeafstemning i gang, men der skal fire millioner underskrifter til før der kan komme en folkeafstemning om præsidentens fremtid.

Oppositionen anklager Maduro for at have ansvaret for den økonomiske krise i landet med tårnhøj kriminalitet, inflation og mangel på mad, vand og el.

Verificeringen af de mange underskrifter, der foreløbig er afleveret, kan muligvis først komme til at ske i slutningen af maj. Det antyder Tania D'Amelio, der er repræsentant for valgmyndighederne i Venezuela.

Oppositionen har meddelt, at den vil skynde sig at indsamle flere underskrifter i håb om, at folkeafstemningen kan finde sted inden årets udgang.

Maduros politiske modstandere frygter, at præsidenten og valgmyndighederne vil trække processen i langdrag.

Maduro har understreget, at han ikke vil lade sig tvinge væk fra præsidentposten, inden hans embedsperiode udløber i 2019.

/ritzau/