Venezuela fjerner fem nuller på pengesedler

I Venezuela er priserne steget med 46.000 procent de seneste 12 måneder.

Ifølge præsident Nicolás Maduro vil de nye pengesedler i Venezuela blive taget i brug 20. august. (Foto: handout © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Venezuela vil fjerne fem nuller - i stedet for tre som først planlagt - på de nye pengesedler i landet.

Det sker i et forsøg på at bekæmpe inflationen, der ifølge Den Internationale Valutafond (IMF) kan nå en million procent i år, siger landets præsident, Nicolás Maduro.

Opec-landets økonomi har været i frit fald siden 2014, hvor oliepriserne styrtdykkede. Opec er Organisationen for Olieeksporterende Lande.

Priserne i Venezuela er i løbet af en periode på 12 måneder, der sluttede i juni, steget med 46.000 procent, viser nye tal fra landets kongres.

I en tv-transmitteret tale fortæller Maduro, at de nye pengesedler vil blive taget i brug den 20. august. Han mener, at tiltaget med at fjerne fem nuller vil hjælpe landets økonomi.

I Venezuela, hvor valutaen hedder bolivar, er den største pengeseddel en 100.000-seddel, men det er blevet næsten umuligt at få fat på kontanter.

Mindstelønnen i landet svarer nu til godt seks danske kroner om måneden, så mange har ikke råd til at købe mad og medicin.

I maj vandt Nicolás Maduro som ventet et omstridt præsidentvalg i landet.

Valget blev boykottet af landets største oppositionsalliance, der betegnede det som en "farce".

/ritzau/

Facebook
Twitter