Venezuela: Helikopter skyder mod højesteret

Venezuelas trængte præsident hævder, at landet er blevet udsat for et terrorangreb.

En politi-helikopter ses over Venezuelas højesteret. Præsidenten siger, at højesteret er blevet beskudt af en helikopter. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, hævder, at landets højesteret er blevet beskudt fra en helikopter tirsdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Maduro kalder det påståede angreb for "et terrorangreb" og mener, at det er del af en sammensværgelse mod hans regering.

En journalist fra AP hørte lyden af skudsalver, da en blå helikopter tirsdag fløj hen over centrum af Caracas. Han kunne dog ikke fastslå, hvor skuddene kom fra.

Episoden fandt sted, mens Maduro holdt en tv-transmitteret tale fra præsidentpaladset.

Ifølge Maduro blev der fra helikopteren skudt mod retsbygningen med både håndvåben og granater, der dog ikke detonerede.

På de sociale medier kritiserer flere af Maduros modstandere ham for at forsøge at sprede frygt i befolkningen.

Al Jazeeras journalist Teresa Bo, der befinder sig i Caracas, siger, at det har været svært at få bekræftet oplysninger om det, som hun kalder 'en forvirrende episode'.

- Det sker samtidig med, at højesteret har annonceret, at den vil tillade regeringen at indføre undtagelsestilstand i landet på grund af knap tre måneders demonstrationer, siger hun.

Ifølge Maduro er en forfatningsændring eneste vej frem mod fred i det uroplagede land.

Oppositionen kalder dog forslaget et "svindelnummer", der skal konsolidere socialisternes magt.

Facebook
Twitter