Venezuela: Offentlige ansatte tvinges til fem fridage under strømkrise

Medarbejdere i Venezuelas offentlige sektor må kun arbejde mandag og tirsdag, lyder det fra præsidenten.

Strømkrise i Venezuela får konsekvenser. Fra i dag onsdag og gældende i mindst to uger vil onsdage, torsdage og fredage ikke være arbejdsdage i den offentlige sektor i Venezuela, har præsidenten proklameret. (Foto: © Str, Scanpix)

I et forsøg på at spare på energikilder som strøm og vand i Venezuela har den socialistiske regering med præsident Nicolas Maduro i spidsen besluttet, at offentligt ansatte kun skal arbejde to dage om ugen.

Det skriver Reuters.

Præsident Maduro har tidligere givet stort set samtlige 2,8 millioner statsansatte fri alle fredage i april og maj for at spare på strømforbruget. Nu skærer myndighederne så yderligere ned i arbejdstiden.

- Fra i morgen (onsdag, red.) og gældende i mindst to uger vil onsdage, torsdage og fredage ikke være arbejdsdage i den offentlige sektor, siger Maduro i sit ugentlige tv-program.

Tørke i landet har resulteret i en krise, hvor manglen på vand går ud over Venezuelas vigtigste vandkraftværk, der står for at producere strøm til to tredjedele af landet.

Også elektricitet er en mangelvare, og det fik tidligere på ugen regeringen til at slukke for strømmen landet over, skriver nyhedsbureauet AFP.

Derudover har præsidenten opfordret blandt andet kvinder til at bruge hårtørrer og andre apparater mindre, så der kan spares på strømmen.

Stiller uret en halv time frem

Yderligere stiller Venezuela uret en halv time frem 1. maj. Det skal medvirke til strømbesparelser, har videnskabsminister Jorge Arreaza tidligere forklaret.

Ved at sætte uret en halv time frem bliver tidszonen ændret tilbage til det, den var i 2007. Her valgte den tidligere præsident Hugo Chávez at sætte tiden en halv time tilbage for at lade børn vågne op i dagslys.

Men nu sætter afløser Nicolas Maduro tiden 30 minutter frem igen. Det skal sikre mere sollys om aftenen, når strømforbruget er størst.

/ritzau/