Venezuela: Opposition beder militæret vælge side

Et flertal i Venezuelas parlament har afvist præsidentens 60 dage lange undtagelsestilstand.

Oppositionsleder Henrique Capriles har opfordret Venezuelas politikere til at afvise den undtagelsestilstand, som præsidenten har indført. (Foto: .. © Scanpix)

Et flertal i Venezuelas nationalforsamling har afvist at anerkende den 60 dage lange undtagelsestilstand, som landets præsident, Nicolas Maduro, har indført fra og med mandag.

Oppositionen har flertal i nationalforsamlingen, så det er ikke den store overraskelse, men oppositionsleder Henrique Capriles beder nu ifølge BBC militæret vælge, om den vil følge forfatningen eller præsidenten.

- Vi, venezuelanerne, vil ikke acceptere dette dekret. Maduro sætter sig selv over forfatningen. For at gennemføre dette må han hellere begynde at gøre kampvogne og kampfly klar, siger han.

Afstemningen har fundet sted, dagen før at oppositionen har planlagt at gennemføre landsdækkende demonstrationer med krav om en folkeafstemning, der skal give de hårdtprøvede venezuelanere mulighed for at smide Maduro på porten.

Ifølge Maduro er nødretstilstanden indført for at kunne stå imod truslerne mod Venezuela, som han ser det. Den socialistiske præsident ser især landets "fascistiske højrefløj" og USA som de store trusler.

Venezuela er særdeles økonomisk hårdt ramt af den faldende oliepris de senere år, hvilket har medført højere priser på alt fra benzin til toiletpapir.

/ritzau/

Facebook
Twitter