Venezuela: Stjålen helikopter er fundet på strand efter påstået angreb

En helikopter brugt i et formodentligt angreb i Caracas er fundet, men den formodede gerningsmand er ikke pågrebet.

En stjålet helikopter, hvorfra der i går blev affyret skud og kastet granater mod indenrigsministeriet i Venezuelas hovedstad, Caracas, er fundet på en strand ved Det Caribiske Hav.

Den formodede bagmand er fortsat ikke pågrebet trods en omfattende menneskejagt, skriver Reuters.

Store styrker er ifølge regeringen sat ind i eftersøgningen af den 36-årige politipilot Oscar Perez, som beskyldes for at stå i spidsen for en gruppe tidligere politifolk, der har vendt sig mod regeringen.

Ifølge lokale medier optrådte Perez tilbage i 2015 i en actionfilm, og op til filmens premiere beskrev Perez sig som noget af en actionhelt i det virkelige liv.

Det var Venezuelas trængte præsident, Nicolas Maduro, som i går informerede offentligheden om den spektakulære hændelse. Maduro betegnede det som en 'terrorangreb'.

Oppositionen tvivler på hele historien og mistænker regeringen for at have iscenesat hændelsen. Motivet skulle være at skygge for andre begivenheder og stille Maduros modstandere i et dårligt lys.

Ingen personer kom til skade i det påståede angreb, der fandt sted, samtidig med at Maduro holdt en tv-transmitteret tale fra præsidentpaladset.

Hændelsen faldt også sammen med tiltag, der svækker statsanklager Luisa Ortegas magtbeføjelser.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk