Venezuelanere får ikke mulighed for at vælte Maduro før tid

Valgråd har så godt som aflyst en eventuel folkeafstemning om at afsætte upopulær præsidenten i landet.

Oppositionen i Venezuela beskylder Nicolas Maduro for at være ansvarlig for landets økonomiske krise. (Foto: © handout, Scanpix)

Venezuelas nationale valgråd, CNE, oplyser torsdag aften ifølge Reuters, at det har suspenderet en mulig folkeafstemning om at få præsident Nicolas Maduro til at træde tilbage.

Det skyldes ifølge CNE beslutninger ved landets domstole tidligere på dagen.

Oppositionen har igennem længere tid forsøgt at få en folkeafstemning for at få fjernet den socialistiske præsident Maduro fra magten.

Hvis afstemningen var blevet holdt inden 10. januar 2017 - og Maduro tabte - ville det ifølge forfatningen have medført et nyt præsidentvalg i det kriseramte, sydamerikanske land.

Alle meningsmålinger tyder på, at Maduro ville have tabt en afstemning.

Oppositionen beskylder ham for at være ansvarlig for landets dybe økonomiske krise.

Tidligere har oppositionen indsamlet over en million underskrifter for at få en folkeafstemning.

De er dog ved flere lejligheder blevet erklæret ugyldige af forskellige domstole. Domstole som oppositionen har beskyldt for at være styret af Maduro og hans allierede.

Maduro er valgt for en periode på seks år, der udløber i 2018. Dermed ser det ud til, at oppositionen må vente nogle år endnu, før de får chancen for at vælte Maduro.

Venezuela har længe været ramt af store uroligheder og sammenstød mellem politi og demonstranter, der er utilfredse med præsidenten.

/ritzau/