Venezuelas højesteret opgiver at fratage parlamentet magt

Overdragelse af beføjelser fra parlamentet, hvor oppositionen dominerer, er opgivet igen af Venezuelas højesteret.

I to dage har studerende demonstreret foran højesteret i Venesuelas hovedstad Caracas i protest mod beslutningen om at fratage parlamentet magt. (Foto: Str © Scanpix)

Højesteret i Venezuela har besluttet at omgøre en beslutning om at overdrage mere magt til sig selv og fjerne parlamentarikeres immunitet.

Det skriver domstolen i en meddelelse på sin hjemmeside.

Ændringen af magtfordelingen mellem parlamentet og højesteret medførte stærke reaktioner fra det internationale samfund.

Det fik oppositionen til at beskylde præsident Nicolás Maduro for at bruge domstolen til at gennemføre et kup og indføre diktatur.

Venezuelas højesteret, der urokkeligt har støttet Maduro gennem en økonomisk og politisk krise i landet, skulle efter planen overtage nationalforsamlingens beføjelser 5. april.

Højesteret har løbende dømt parlamentets beslutninger forfatningsstridig. Oppositionen har flertal i parlamentet.

At højesteret ville give sig selv mere magt har for første gang fået et ledende medlem fra Maduros egen lejr til offentligt at kritisere regeringen.

- Beslutningen er et brud på den forfatningsmæssige orden, sagde justitsminister Luisa Ortega fredag.

To dage i træk har studerende demonstreret foran højesteret i hovedstaden Caracas for at vise deres modstand mod, at domstolen giver sig selv mere magt.

/ritzau/

Facebook
Twitter