Venstre til klima-kritikere: I fører landsskadelig virksomhed

Det er oppositionen og de Konservative, der skader Danmarks klima-image, mener Venstre.

Venstres Thomas Danielsen kritiserer oppositionen og Konservative for at sprede løgne om regeringens klimapolitik. (Foto: DR © DR Nyheder)

Det kan godt være, at Danmarks internationale klima-image har fået nogle ridser i lakken i den seneste tid.

Men det har intet med Venstre-regeringens klimapolitik at gøre.

Det skyldes derimod, at partier som de Konservative, SF og Socialdemokraterne bliver ved med at fortælle vidt og bredt om, at regeringens klimapolitik er ved at køre af sporet.

Det siger Venstres klimaordfører, Thomas Danielsen, der selv deltager i klimatopmødet i Paris.

- De fører landsskadelig virksomhed for Danmark, når de løber rundt i Paris og fortæller, hvor forfærdeligt det går med den danske klimapolitik. De ønsker kun at skabe negativ omtale, hvilket også rammer de danske virksomheder, der er hernede, siger han.

Meldingen kommer, efter kollegaer fra Konservative, Socialdemokraterne og SF har kunnet fortælle, at Danmark har fået et dårligere klima-ry i udlandet.

Det billede kan Thomas Danielsen slet ikke genkende. Han har derimod mødt mange udenlandske virksomheder i Paris, som ”er helt vilde”, når de hører, at han kommer fra Danmark.

- De ryster bare på hovedet, når de hører, at den største konflikt i Danmark er, om CO2-udledningen skal reduceres med 37 eller 40 procent i 2020. De synes, det er totalt tosset, at partierne går rundt og maler fanden på væggen og skaber et billede af et sort Danmark og en sort regering, blot fordi de er uenige om målsætningerne, siger V-ordføreren.

- Vi er bestemt ikke blevet kørt ud på et sidespor i Paris.

Facebook
Twitter