Verden er blevet fredeligere

Det virker måske ikke sådan. Men der har været færre krige i verden i 2009 end i 2008. Der raser i øjeblikket syv krige rundt om på kloden.

Somalia er et af de syv steder i verden, hvor der i dag regulær krig. (Foto: STR © Scanpix)

Der er syv regulære krige i gang i verden, og det er to krige færre end sidste år.

Det er analytikere på Tysklands Heidelberg Institut for International Konfliktforskning (HIIK), der har undersøgt forholdene.

Det gør HIIK hvert år, og i år er analytikerne nået frem til, at der globalt set er 365 konflikter i gang, 31 af dem klassificeres som meget voldelige.

Syv konflikter betegnes som regulære krige, og de foregår i Somalia, Afghanistan, Gazastriben, Yemen, Sri Lanka og så to separate konflikter, som Taliban fører imod regeringen i Pakistan og mod stammegrupper.

HIIK bruger ikke den gængse juridiske målestok for krig, men klassificerer i stedet konflikter efter hvor meget vold, der er i dem.

I fjor var der ifølge instituttet 9 krige og 39 konflikter, som var meget voldelige.

- Selv om antallet af meget voldelige konflikter er faldet fra 39 til 31, mener analytikerne, at det er for tidligt at være optimistiske, siger HIIK i en pressemeddelelse.

HIIK har siden 1991 udsendt et årligt såkaldt "konfliktbarometer". Ifølge det toppede volden i 1992 med 51 meget voldelige konflikter.

/ritzau/dpa

Facebook
Twitter