Verdens ældste, italieneren Emma Morano, er død, 117 år

Emma Morano er død i sit hjem i Italien, meddeler hendes læge ifølge AP. Hun var født i 1899.

Verdens ældst kendte person, italieneren Emma Morano, døde lørdag, 117 år og 137 dage gammel. Det skriver flere nyhedsbureauer. Morano var født i 1899.

- Emma Morano er død i sit hjem i Italien, meddeler Moranos læge, Carlo Bava, ifølge AP. Han har kaldt hendes høje alder for et "fænomen".

Morano var formentlig den sidste overlevende person fra 1800-tallet.

Da hun blev født, var Storbritannien i krig med boerne i Sydafrika, og hun oplevede begge verdenskrige og introduktionen af blandt andet biler, radio, tv, telefoner og fly.

Morano, der var ældst af otte børn - fem søstre og tre brødre - blev i stigende grad en berømthed i kraft af hendes ekstremt høje alder.

Hendes fødselsdage blev markeret med megen medieomtale og koncerter og fester i Verbania - byen, hvor hun boede på bredden til søen Maggiore i det nordlige Italien.

Morano selv mente, at noget af forklaringen for hendes høje alder lå i generne. Hendes mor blev 91, og flere af hendes søskende passerede også 100.

Men en af hendes egne hemmeligheder var rå æg.

Hun pointerede også, at det er vigtigt at gå tidligt i seng, ikke at ryge og kun at drikke vin i moderate mængder. Hun drak dog en del cognac.

En anden forklaring, sagde hun, var, at hun har været single, siden hun smed sin voldelige mand ud i 1938 - kort efter at hendes eneste barn døde syv måneder gammel.

- Jeg ville ikke domineres af nogen, sagde hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter