Verdens ældste mand er død

113-årige Masazo Nonaka fra Japan var den ældste mand i verden, før han søndag gik bort.

113-årige Masazo Nonaka, der af Guinness Rekordbog sidste år blev bekræftet som værende verdens ældste mand, er i dag død i Japan.

Det oplyser hans familie ifølge det japanske nyhedsbureau Kyodo News.

Masazo Nonaka blev født i byen Ashoro på den nordlige japanske ø Hokkaido den 25. juli i 1905. Det var blandt andet også året, hvor fysikeren Albert Einstein fremlagde sin banebrydende relativitetsteori.

- Vi er chokerede over tabet af denne store person. Han var helt som sædvanligt i går, og han døde helt uden at gøre et stort nummer ud af det, siger hans barnebarn Yuko ifølge Kyodo News.

Rekord bekræftet sidste år

Den britiske organisation Guinness Rekordborg bekræftede 10. april sidste år, at Masazo Nonaka var den ældste nulevende mand.

Guinness Rekordbog bekræftede sidste år, at Nonaka var verdens ældste nulevende mand. (Foto: © Kyodo, Scanpix)

Der har tidligere været mænd, der har levet længere end ham.

Der findes også nulevende kvinder, som er ældre end Masazo Nonaka.

Den ældste nulevende kvinde er ifølge Gruppen for Alderdomsforskning japanske Kana Tanaka, der er 116 år.

Den ældste person, der nogensinde har levet, menes ifølge Guinness Rekordbog at være franske Jeanne Calment, der blev 122 år og 164 dage.

Jeanne Calment menes med sine 122 år at være det ældste menneske, der har levet. Her ses hun i 1995, to år før sin død. (Foto: © JEAN-PAUL PELISSIER, Scanpix)

Japan er et af de lande i verden, der har flest personer blandt de ældste nogensinde. Den ældste mand, der ifølge Guinness Rekordbog nogensinde har levet, er også japansk.

Det var Jiroemon Kimura, der blev 116 år og 54 dage. Han døde i 2013.

/ritzau/