Verdens dyreste håndtaske: Solgt for 1,5 mio. kr.

På en auktion i Hongkong er en håndtaske blevet solgt for 1.512.439 kroner.

Den fuschia-farvede krokodilletaske blev solgt til en uekndt person på Christies' i Hongkong. (© Christies)

Guld og diamanter pryder håndtasken fra Hermés Birkin, der i dag er gået for den rekordstore sum af 1.512.439 kroner på Christies' auktion i Hongkong.

Det glamourøse stykke accessory har slået den hidtidige rekord for en håndtaske solgt på auktion, som også var en Hermés Birkin-taske. Den gik for 1.382.140 kroner på auktionhuset Heritage i New York.

Den dyrbare taske beskrives af auktionshuset som "en helt særlig, skinnende, fuschsia, krokodille, diamant Birkin 35', med 18k guld og diamant dekorationer".

En taske er endnu dyrere

Det var en ukendt person, der købte tasken over telefonen på auktionen i Hongkong, hvor en større auktion med mere end 300 håndtasker er i gang.

Det asiatiske marked har ellers oplevet et fald i salget af luksus-varer som blandt andet Chanel og Gucci. Men medgangen ser ikke ud til at have ramt autionshusene.

Der findes dog en taske, der overgår alle andre. Det er ligeledes en Hermés Birkin-taske kaldet Himalaya krokodille Birkin-tasken, som aldrig er blevet solgt men er vurderet til 4.479.926 kr.

Den er ligeledes dekoreret med 18k guld, diamanter og krokodille skind og er designet til at skulle ligne Himalaya.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk