Verdens længste flyrute åbner i dag: Ikke for hvem som helst

Singapore Airlines genoptager deres rute mellem Singapore og New York.

Det er dette fly, et Airbus A350-900 ULR (ultra-long-range), der skal fragte passagerer helt fra Singapore til New York uden mellemlandinger. (Foto: © handout, Scanpix)

15.300 kilometer. Omtrent så lang er den flyrute, som Singapore Airlines åbner i dag mellem Singapore og New York.

Og den er alt andet end egnet til en weekendtur. Før turen tur/retur er gennemført, er næsten hele weekenden nemlig gået.

En tur mellem de to byer tager lige under 19 timer og bliver dermed verdens længste flytur, når første afgang sendes i luften senere i dag.

Det skriver BBC.

Men den rekordlange tur bliver ikke for hvem som helst.

Flyselskabet udbød samme rute indtil for omkring fem år siden, hvor de lukkede ruten, da den ikke kunne betale sig på grund af dyre oliepriser.

Når ruten genåbnes i dag, bliver det derfor helt uden den billige economy-klasse på Airbus A350-900-flyet, men derimod med 67 business-pladser og 94 såkaldte 'premium economy'-pladser.

Når Singapore Airlines normalt flyver et lignende fly, er der plads til hele 253 passagerer, hvoraf 187 af dem er economy.

To eller tre måltider mad - og en seng

Den udgave af Airbus A350-900, som Singapore Airlines har købt, kan flyve ekstra langt. Faktisk er det ifølge BBC det rutefly - overhovedet - der kan flyve længst. Det kan således holde sig i luften i 20 timer uafbrudt.

Og det stiller krav til forplejning - man skulle jo nødigt sulte undervejs. Business class-kunder bliver serveret to måltider, de selv kan vælge, hvornår de vil have serveret, samt drikkevarer løbende. Og en seng.

Premium economy-kunder må 'nøjes' med tre måltider, der dog serveres på faste tidspunkter.

Til BBC fortæller luftfartseksperten Geoffrey Thomas, at ruten er tænkt som et eksklusivt produkt.

- Det er en rute mellem to store finanscentre, og derfor bliver flyet nok fyldt af forretningsrejsende, der ikke gider mellemlande, siger han.

De to næstlængste flyrejser er fra Perth til London med Qantas og mellem Auckland og Doha med Qatar.