Verdens ledere: Fordømmer angreb i Norge

Fra hele verden strømmer fordømmelser og kondolencer ind efter fredagens terrorangreb i Norge.

Fra hele verden strømmer fordømmelser og kondolencer ind efter fredagens terrorangreb i Norge.

- Angrebet er en påmindelse om, at hele det internationale samfund har noget på spil i forhold til at forhindre terror. Vi bliver nødt til at arbejde sammen for at forebygge den slags forfærdelige angreb, siger USA's præsident Barack Obama.

Også FN og Nato udtrykker deres støtte til Norge.

- De Forenede Nationer står sammen med befolkningen i Norge i dette forfærdelige øjeblik, siger FN's generalsekretær Ban Ki-moon, via en talsmand.

- På vegne af Nato fordømmer jeg på det kraftigste de grufulde voldshandlinger i Norge. Min dybeste medfølelse går til den norske regering, folk, familie og kære til alle, der har lidt i disse grusomme og feje handlinger, siger Anders Fogh Rasmussen, Natos generalsekretær

Handling kan ikke retfærdiggøres

- Selv om årsagen til denne umenneskelige handling stadig er uklar, står det klart, at alle, der tror på demokrati og fred, må fordømme denne terrorisme, der er umulig at retfærdiggøre siger Angela Merkel, Tysklands forbundskansler.

- Den slags ubarmhjertige og meningsløse angreb kan ikke retfærdiggøres. Rusland står solidarisk ved Norges side i denne vanskelige time, siger Dmitrij Medvedev, Ruslands præsident

Vigtigst at trøste befolkningen

I Norge er man glad for støtten fra nær og fjern. Norges statsminister, Jens Stoltenberg er da også mest optaget af, at hjælpe den norske befolkning.

- Vi er optaget af at trøste mennesker. Det er vigtigst nu, og ikke at spekulere. Både regeringen og kongefamilien viser deres deltagelse, siger Norges statsminister, Jens Stoltenberg, efter sit møde med overlevende fra massakren på Utøya og ofrenes pårørende på Sundvolden Hotel.

Også støtte på Facebook

Det er ikke kun verdens ledere, der udtrykker deres støtte til Norge.

På Facebook fylder situationen også en hel del på brugernes profiler.

- Sidder og tænker over situationen i Norge. Et terroristangreb er skyld i at 84 unge mennesker på en sommerlejr er blevet skudt, og endnu flere dræbt af en bombe. Vis jeres støtte ved at tænke på dem i mindst 5 minutter, og sæt deres flag i dit profilbillede. Det er det mindste vi kan gøre for vores fælles skandinaviske bofæller, Skriver Simon Christensen på sin Facebookprofil.

- Tænker på de dræbte i Norge. En kæmpe tragedie. Samfundet er fyldt med had, frygt og intolerance. Drømmer om åbenhed, tillid og troen på en lysere fremtid, skriver Kim Foss Rosenstand på Facebook.

Facebook
Twitter