Verdens største fly lavede jule-stunt over Danmark og Tyskland

På fem timer og midt i myldre flytrafikken fløj en A380'er i et usædvanligt mønster.

Flyets rute vist på et radarbillede fra Flightradar24.  (© Screenshot fra Flightradar24)

Midt i den travle flytrafik over Europa blev der i dag plads til en usædvanlig julegimmick.

En Airbus A380, verdens største passagerfly, lettede ved middagstid fra Airbus-fabrikken ved Hamborg.

Herefter fløj testmaskinen fra flyselskabet Emirates ned mod Ruhr-distriktet og Luxemborg, hvor den drejede mod Nürnberg for derefter at fortsætte op over Østtyskland og Danmark.

Undervejs lavede den store maskine flere cirkler og skarpe vendinger på omkring 45 grader - alt sammen til ære for radarsystemer, der registrerer alle fly-ruter, eksempelvis Flightradar24.

Skarpe læsere har måske regnet mønstret for den atypiske flyrute ud, men er du blandt det forvirrede flertal, eller en af dem som så flyet fra jorden, så kan du kaste et blik på radarbilledet for Airbus A380-maskinen øverst i artiklen.

Det var et Airbus A380-testfly fra Emirates, samme flytype som på billedet, der stod bag juletræet. Her ses den i Københavns Lufthavn. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

På lidt over fem timer og i en højde på 12 kilometer tegnede A380'eren sirligt et juletræ henover Europa, mens den dansede mellem hundredvis af rutefly.

Kronen - eller stjernen - på værket blev lavet over Aalborg Lufthavn, hvor maskinen lavede adskillelige cirkler. Til trods for et vellykket træ lignede afslutningen i Nordjylland dog ikke noget, som hænger øverst på juletræerne i danske stuer. Det var snarere en masse cirkler.

Airbus-juletræet er ikke det eneste jule-stunt, som er blevet spottet i luften. Flightradar24 har også fanget et andet juleeksempel fra Stockholm:

https://twitter.com/flightradar24/status/940936896699600896?ref_src=twsrc%5Etfw

Facebook
Twitter