Verdens største trøffel solgt for gigantbeløb

Ejeren af verdens største hvide trøffel havde håbet at tjene en million dollar på salget. Så godt gik det ikke

Verdens største trøffel ses her. Den er på størrelse med den amerikansk fodbold og er stor nok til omkring 400 anretninger. (© Scanpix Danmark)

Verdens største hvide trøffel er lørdag blevet solgt på en auktion for 61.250 dollar i New York.

Det enorme beløb, der svarer til omtrent 370.000 kroner, er imidlertid langt fra den ene million dollar, som trøflens ejer havde håbet på.

Den hvide trøffel vejer hele 1,89 kilo og dukkede i sidste uge op i den bjergrige centralitalienske region Umbrien. Aldrig før er så stor en trøffel blevet fundet.

På størrelse med en amerikansk fodbold

Auktionshuset Sothebys siger, at køberen af den dyrebare spise er en mand fra Taiwan, der via telefon leverede det højeste bud.

Trøflen var indtil salget ejet af firmaet Balestra Family of Sabatino Truffles, hvis topchef tidligere på ugen udtalte sig til avisen New Haven Register om sine forventninger til salget.

- Jeg har sagt til alle, at jeg ville have en million dollar, sagde Federico Balestra og tilføjede, at en ansat i Italien fandt den enorme svamp, da han jagtede trøfler for firmaet.

Topchefen tilføjede, at svampen, der er på størrelse med en amerikansk fodbold, vil række til 300-400 trøffelanretninger.

Svære at dyrke

En trøffel er en svamp, der gror under jorden og ofte i skove. Der findes mange forskellige trøffelsorter og ikke alle er spiselige. Men de bedste af de spiselige trøfler har opnået et ry, som ellers kun er tilfaldet delikatesser som kaviar og safran.

Det skyldes trøflens absolut unikke smag - den specielle aroma af skovbund, svamp og træ.

Det faktum, at trøfler er meget svære at dyrke og derfor stadig skal findes ude i de store italienske skove af hemmelighedsfulde italienske mænd med trøffelopsnusende hunde, medvirker til, at prisen på den eksklusive spise forbliver meget høj.

/ritzau/AFP