Verdens værste regimer udpeget

Nordkorea, Cuba og Sudan er blandt de mest undertrykkende regimer. Det siger organisationerne Freedom House og U.N. Watch, der også kritiserer FN's menneskerettighedsråd.

Sudan er et af de lande i verden, som er mest undertrykkende. Også Myanmar, Cuba, Libyen, Nordkorea, Somalia, Turkmenistan og Uzbekistan er på listen fra Freedom House. (Foto: Mackson Wasamunu © Scanpix)

Nordkorea, Cuba og Sudan er blandt de mest undertrykkende regimer i verden, siger en rapport fra menneskeretsorganisationen Freedom House.

Freedom House har udpeget i alt otte lande, som organisationen ifølge sine målinger vurderer er de mest undertrykkende. Det drejer sig om Burma, Cuba, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Turkmenistan og Uzbekistan.

Hviderusland, Kina, Elfenbenskysten, Ækvatorial-guinea, Eritrea, Laos, Saudi-Arabien, Syrien og Zimbabwe får også bundkarakterer hos Freedom House.

Kritik af FN råd

Og landene slipper for billigt, når det gælder om at få på puklen for at undertrykke sine borgere, siger de to organisationer Freedom House og U.N. Watch, og langer dermed ud efter FN's menneskerettighedsråd.

Rådet erstattede sidste år FN's menneskerettighedskommission som led i en reform.

Men rådet er ikke gået hårdt nok til værks, når det gælder om at formulere kritik, og rådets første tid har ifølge U.N. Watch været " en dyb skuffelse".

Freedom House og U.N. Watch udgør to af verdens største menneskerettighedsorganisationer, der også fungerer som vagthunde i den internationale debat om menneskerettigheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk