Vestafrika er nu ebola-frit

Ebola-epidemien er nu ovre, efter Liberia er erklæret fri for den dødelige virus.

Liberia er det land, der har mistet flest til den dødelige virus, som har dræbt over 11.000 personer i Vestafrika siden december 2013. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Den ebola-epidemi, som siden december 2013 har dræbt mere end 11.000 personer, er nu ovre.

Det slår verdenssundhedsorganisationen WHO fast, efter Liberia i dag blive erklæret fri for ebola. Det sker, efter at landet ligesom Sierra Leone og Guinea har klaret 42 dage uden nye ebola-udbrud.

Det skriver blandt andet BBC.

Det er dog ikke første gang, at det vestafrikanske land bliver erklæret fri for sygdommen. To gange tidligere er landet blevet meldt ebola-frit - hvorefter sygdommen er dukket op igen.

Derfor kommer dagens udmelding fra WHO også med en vis forsigtighed. FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, advarer om, at Vestafrika kan forvente, at der vil komme flere ebola-udbrud i fremtiden.

- Men vi kan også forvente, at potentialet og hyppigheden af disse udbrud vil aftage over tid, siger han ifølge BBC.

WHO beskriver de kommende tre måneder som "de mest kritiske" for de tre vestafrikanske lande, der har været hårdest ramt af virussen.

Ebola i Vestafrika

  • 11.315 personer har mistet livet på grund af ebola siden sygdommen brød ud i Sierra Leone, Guinea og Liberia i Vestafrika i december 2013.

  • Liberia: 4.809 døde

  • Sierra Leone: 3.955 døde

  • Guinea: 2.536 døde

  • Nigeria: 8 døde

  • Samtidig er en person død af sygdommen i USA og seks personer i Mali.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk