Vestager går efter Hollywood-studier og Sky TV

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager anklager blandt andre Disney og Warner Bros for at blokere for indhold.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil føre sag mod seks Hollywoodstudier og Sky TV. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, anklager seks store Hollywood-studier samt den britiske betalingskanal Sky TV for at bruge filmlicenser til at blokere for adgangen til indhold i andre EU-lande.

Det fremgår af en udtalelse fra Vestager

Der er tale om NBCUniversial, Paramount Pictures, Sony, Twentieth Century Fox, Disney og Warner Bros samt britiske Sky.

- De europæiske forbrugere ønsker at se betalingskanaler uanset hvor de bor eller rejser i EU. Det viser vores undersøgelser, at de ikke kan, og det mener vi kan være i strid med EU's konkurrenceregler, siger Margrethe Vestager.

EU ønsker at bryde geo-blocking

Som det er i dag, er der skarpe skel mellem medlemslandenes grænser, når det gælder betalingskanaler. Programmer fra eksempelvis britisk-irske Sky TV kan ikke ses i det øvrige EU.

De barrierer, der også kaldes geo-blocking, har EU-Kommissionen længe gerne villet bryde ned.

E

U-Kommissionens foreløbige undersøgelse viser, at "hvert af de seks studier og Sky UK på bilateralt plan er blevet enige om at indføre kontraktlige restriktioner, der forhindrer Sky UK i at lade EU-forbrugere, der befinder sig andetsteds, få adgang til betalingskanaler, der er tilgængelige i Storbritannien og Irland".

Også sager mod Google og Amazon

Kommissionen er desuden også ved at se nærmere på lignende sager, der omfatter den franske Canal Plus, den italienske Sky Italia, den tyske Sky Deutschland og det spanske DTS.

Vestager har i sin tid som konkurrencekommissær haft kig på flere amerikanske mastodonter, i april åbnede hun en sag mod Google og i juni mod Amazon.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter