Vestager udvider anklager mod Google

Europa-Kommissionens konkurrencekommissær Margrethe Vestager rejser nu en tredje sag mod Google, som hun mener bryder EUs reklamelovgivning.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager skærper anklagen mod internet-giganten Google. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager skærper nu anklagerne mod internet-giganten Google.

Ifølge Europa-Kommissionen har Google udnyttet sin dominerende position ved at favorisere annoncer fra netbutikker, der har betalt Google for en fremtrædende placering i Googles søgeresultater.

- Det betyder, at forbrugere ikke nødvendigvis ser de mest relevante resultater i deres søgninger, udtaler konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Dermed optrapper Vestager en verserende sag mod Google.

- De nye anklager bygger oven på to sager, EU i forvejen har rejst mod Google, om favorisering af Googles egne betalingstjenester og om Google- mobilstyresystemet Android, forklarer DR's Europa-korrespondent Karin Axelsson.

Ifølge anklagen forhindrer Google også andre hjemmesider i at vise annoncer fra Googles konkurrenter.

De nye anklager kan gå hen og blive dyre for det amerikanske firma, da netop annoncesalg er Googles primære indtægtskilde.

Google afviser anklagerne fra Vestager:

- Vi mener, at vores innovationer og produktforbedringer har øget valgmulighederne for europæiske forbrugere og fremmer konkurrencen. Vi kigger nærmere på Kommissionens reviderede sager og giver et detaljeret svar i de kommende uger, siger en talsperson.

De nye anklager fra Kommissionen øger presset på Google i Europa, og virksomheden risikerer at skulle betale bøder, som kan udgøre op til ti procent af selskabets globale omsætning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk