'Vi vil se de aliens' - over to millioner mennesker vil storme Area 51

Indbyggerne nær militærbasen frygter en invasion på grund af en spøgefuld Facebook-begivenhed.

Souvenirshoppen i den lille landsby Rachel tæt ved Area 51. Indbyggerne frygter en invasion, hvis der bare kommer en brøkdel af de mennesker, der har sagt at de deltager i Facebook-begivenheden "Storm Area 51". (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

'Storm Area 51, They Can't Stop All Of Us' - Storm Area 51, de kan ikke stoppe os alle.

Sådan lyder navnet på en begivenhed på Facebook, hvor flere end to millioner mennesker har trykket på deltag-knappen.

Stormløbet skal finde sted i den golde ørken i den amerikanske delstat Nevada i dag.

I detaljerne omkring begivenheden står der på Facebook, at hvis alle løber som Naruto, så kan man løbe hurtigere end militærets kugler.

Flere end to millioner mennesker har trykket på deltager-knappen til Facebook-begivenheden "Storm Area 51". (Screendump fra Facebook)

Naruto er hovedpersonen i en japansk manga-tegneserie af samme navn. Når Naruto løber, foregår det med kroppen foroverbøjet og hænderne bag ryggen.

'Let's see them aliens' - lad os se de rumvæsner, står der til slut.

Manden bag kalder det en spøg

Manden bag Facebook-begivenheden, den 21-årige studerende Matty Roberts, har selv tidligere sagt, at det er en joke:

- Jeg postede det 27. juni, og det var en form for spøg. Så ventede jeg omkring tre dage, hvor omkring 40 havde tilmeldt sig, og så tog det totalt overhånd - ud af ingenting. Det er ret vildt.

De mange tilmeldte fik i sidste måned militæret til at advare folk mod at passere hegnet til Area 51

- Det amerikanske luftvåben er altid klar til at beskytte USA og dets faciliteter, sagde Laura McAndrews, der er talskvinde for luftvåbnet, uden dog at uddybe, hvordan man vil reagere, hvis folk forsøger at trænge ind.

Beboere frygter invasion

Indbyggerne i de to små landsbyer Rachel og Hiko, der ligger tættest på Area 51, tror ikke, at to millioner mennesker har tænkt sig at møde op. Men de har alligevel forberedt sig på en større invasion af mennesker.

- Det er skræmmende, men vi skal gøre vores bedste, lyder det fra Connie West, der er ejer af det lokale hotel Little A'Le'Inn. Alt er booket, og hun har også gjort klar til, at folk kan campere.

Der bor samlet set 173 mennesker i Rachel og Hiko, som er forbundet med omverdenen med grusveje. Der er hverken tankstation eller indkøbsmuligheder.

  • Vejen, der løber gennem de to landsbyer Rachel og Hiko tæt ved Area 51, har faktisk fået det officielle navn Extraterrestrial Higway (landevejen fra de ydre rum). (Foto: Reuters Tv © Scanpix)
  • Bagindgangen til miltærbasen Groom Lake Airbase, som Area 51 officielt hedder ligger i Rachel i Nevadas ørken. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)
  • Det eneste overnatningsmulighed i Rachel er the A'Le'Inn Bar and Motel. Stedet lever af ruminteressede turister, og alt er booket netop nu. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)
1 / 3

Ifølge amerikanske medier er to lokale amter i området klar til at erklære undtagelsestilstand, hvis mængden af mennesker bliver for uoverskuelig.

Omgærdet af mystik

Lige siden basen blev oprettet ved den udtørrede saltsø Groom Lake i den golde ørken i Nevada i midten af 1950'erne, har den været omdrejningspunkt for konspirationsteorier.

Først i 2013 indrømmede de amerikanske myndigheder, at basen overhovedet eksisterer.

Officielt udvikler basen nye flytyper og våbensystemer til USA's militær.

Men Area 51 er igen og igen blevet koblet sammen med fremmede fartøjer, rumskibe og ligefrem aliens.

I 1989 dukkede en mand ved navn Bob Lazar op på de amerikanske tv-skærme. Han påstod, at han i starten af 80'erne havde arbejde på Area 51, og at der på basen befandt sig en UFO.

Samtidig er det amerikanske militær meget hemmelighedsfuld om, hvad der foregår på basen.

Og måske netop derfor har Facebook-begivenheden "Storm Area 51" pådraget sig så stor opmærksomhed.