VIDEO 60 meter forskel i bremselængde på sommerdæk og vinterdæk

Årets første sne faldt torsdag morgen i Midtjylland, og derfor er det på tide at gøre sig overvejelser om vinterdæk.

Ifølge Vejdirektoratet blev området omkring Herning samt Kronjylland ramt af sne torsdag morgen, og med de glatte veje in mente kan det være på tide at finde vinterdækkene frem.

- Vi skal have vinterdæk på nu. Nu er vi kommet under de seks grader, så helt klart på med vinterdækkene, siger Bent Grue, der er chefinstruktør på Sjællands-Ringen, mens Rådet for Sikker Trafik råder lidt anderledes, når det gælder vinterdæk.

- Når man kører på vinterdæk, skal man være opmærksom på, at man kører på nogle dårligere dæk langt de fleste vinterdage, fordi det er kun, når vejene er sne- eller isglatte, at vinterdæk er en fordel.

- Ellers er det faktisk bedst at køre på nogle gode almindelige dæk, siger Søren Troels Berg, der er specialkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik.

DR2 Morgen tester

På Sjællands-Ringen ved Roskilde testede DR2 Morgen og racerkøreren Thorkild Thyrring forskellen på sommerdæk og vinterdæk.

På det glatte underlag, der kommer tæt på en sneglat dansk vej, har vinterdækkene en bremselængde på 60 meter ved 60 km/t, mens sommerdækkene skal bruge ca. 120 meter ved 60 km/t.

Se testen af og forskellen på sommerdæk og vinterdæk på Sjællands-Ringen i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter