VIDEO 600 aktivister i voldsomt sammenstød med italiensk politi over grænsehegn

Et planlagt grænsehegn mellem Italien og Østrig førte i dag til voldsomme sammenstød mellem aktivister og det italienske politi.

Flere end 600 aktivister demonstrerede i dag ved Brennerpasset mod et planlagt grænsehegn mellem Italien og Østrig. Demonstrationen endte i et voldsomt sammenstød med det italienske politi.

Fyrværkeri, mursten og tåregas fløj igennem luften, da omkring 600 aktivisters demonstration endte i et voldsomt sammenstød med det italienske politi.

Fire politibetjente blev såret under sammenstødet. Det skriver flere udenlandske medier – blandt andre Daily Mail. Ifølge det italienske medie La Republicca blev 11 aktivister – otte italienere, to østrigere og en tysker, arresteret under sammenstødet.

Aktivisterne havde samlet sig på Brennerpasset mellem Italien og Østrig, for netop her har den østrigske regering anmodet om opsætning af et hegn for at lukke grænseovergangen for flygtninge og migranter.

EU-kommissionsformand Jean Claude Juncker kaldte tidligere i dag Østrigs ønske om at lukke grænseovergangen for ”en politisk katastrofe”.

Se sammenstødet mellem de 600 aktivister og det italienske politi i videoen i toppen af artiklen.