VIDEO Australien vil indføre ny og kontroversiel flygtningelov

Flygtninge, som har rejst til Australien med båd, vil aldrig kunne bosætte sig i landet, hvis loven indføres.

Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, vil sørge for, at flygtninge og asylansøgere der ankommer med båd, aldrig kan bosætte sig i Australien.

Det kan blive endnu mere vanskeligt at være flygtning eller asylansøger i Australien, hvis premierminister Malcolm Turnbulls planer gøres til virkelighed.

Med en ny lovgivning vil han gøre det umuligt for flygtninge og asylansøgere nogensinde at bosætte sig i Australien, hvis de kommer til landet med en båd. Det skriver CNN.

På et pressemøde i dag fortalte premierministeren, at lovgivningen ville være fair for de flygtninge, som skal igennem en visum-ansøgning.

- Et generøst humanitært program, et harmonisk, multikulturelt samfund afhænger af, at den australske regering har kontrol med grænserne, sagde Malcolm Turnbull, der var ledsaget af integrationsminister, Peter Dutton, ved pressemødet.

- Det afhænger af, at vi sender et fælles svar til menneskesmuglerne: Hvis de ønsker at få folk til Australien, vil disse passagerer aldrig komme til at bosætte sig i dette land, fortsatte Malcolm Turnbull.

Den australske regering har i sinde at ændre en retsakt om migration fra 1958 for at nå i mål med den nye lovgivning, når parlamentet skal mødes i næste uge.

Lov med tilbagevirkende kraft

Lovgivningen skal ifølge Turnbull virke med tilbagevirkende kraft, således at asylansøgere, som er blevet placeret på østaten Nauru eller i Papua Ny Guinea siden 19. juli 2013, vil blive berørt af reglerne. Unge under 18 år vil ikke blive ramt af lovgivningen.

Regeringen har ifølge The Guardian valgt den 19. juli 2013 som skillelinje, fordi tidligere premierminister, Kevin Rudd, den dag udtalte.

- Fra i dag vil asylansøgere, som kommer her med båd og uden visum, aldrig kunne bosætte sig i Australien, citerede Turnbull sin forgænger for at have sagt.

Ifølge integrationsminister, Peter Dutton, fortæller advokaterne til asylansøgerne på Nauru og i Papua Ny Guinea, at det vil blive muligt for dem at komme til Australien på et tidspunkt.

- Og de mennesker lever i falsk håb, og det kan ikke fortsætte, sagde han på pressemødet.

Kontroversielle flygtningelejre

Flygtninge, som er sejlet til Australien, er siden 2012 blevet flyttet til mindre områder i Stillehavet som Nauru og Manus Island i Papua Ny Guinea.

Australske ledere har forsvaret beslutningen med, at den har været nødvendigt for at undgå, at folk drukner i tusindvis, når de krydser Stillehavet for at nå Australien.

Der har imidlertid været flere meldinger om voldelige og seksuelle overgreb på flygtningene, som opholder sig i lejrene i Stillehavet.

Flere menneskerettighedorganisationer har kritiseret forholdene, og den australske regering besluttede i august at lukke lejren på Manus Island i Papua Ny Guinea.

Se premierministeren præsentere lovforslaget i videoen øverst i artiklen.