VIDEO Besat irakisk storby er forvandlet til spøgelsesby

Mange mennesker er flygtet fra den irakiske by Fallujah, der er overtaget af ISIS, Islamic State of Iraq and the Levant. Andre skjuler sig i frygt.

Med næsten 400.000 indbyggere er Fallujah en af Iraks mest befolkede byer, men det har stort set været umuligt at spotte folk på gaderne, efter jihadistgruppen Islamic State of Iraq and the Levant (ISIS) besatte byen.

Ifølge lokale beboere er strømforsyningerne til næsten halvdelen af byen blevet beskadiget under konflikten, og med kun et par åbne butikker i løbet af dagstimerne er Fallujah stort set blevet forvandlet til en spøgelsesby.

- Alle skoler, gymnasier og kontorer er lukket. Hospitalerne fungerer stadig, men 70 procent af markederne og butikkerne er lukket, siger Mohammed, der stadig bor i Fallujah, ifølge AP.

- Byen er blevet en spøgelsesby, tilføjer han.

LÆS OGSÅ:

Ifølge en lokal sygeplejerske har 25 civile mistet livet, mens 177 andre er blevet såret i kampe mellem regeringsstyrker og ISIS i den forløbne uge.

Kom på køretur igennem Fallujah, som den lokale beboer Mohammed kalder "en spøgelsesby", i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter