VIDEO Brødrene Vahid og Hassan flygtede alene fra Afghanistan til Europa

Flygtningebrødrene Vahid og Hassan har rejst over 4.000 kilometer fra Afghanistan til Athen uden forældre eller anden familie.

Mød flygtninge-teenagerne Vahid og Hassan og se Dan Biswas hjælpe de unge drenge. Klik på play.

Det anslås, at næsten en kvart million flygtninge har krydset Middelhavet i år, og antallet har været støt stigende i løbet af sommeren.

En del af dem – mellem 2.000 og 3.000 – er børn, der er flygtet alene uden forældre eller anden familie.

Det gælder teenagebrødrene Vahid og Hassan, som er flygtet fra Afghanistan til Athen, hvor de nu venter på flere penge hjemmefra, så de kan komme videre op igennem Europa.

- Menneskesmuglerne truer os nogle gange og siger, at vi skal betale. Nogle gange siger de, at vi ikke skal betale, men så bliver jeg bange, fortæller 16-årige Vahid.

Børn ned til 10 år flygter alene

I Athens gader arbejder danske Dan Biswas som projektleder for Faros/International Aid Services, der hjælper uledsagede flygtningebørn i Grækenland.

- Der kommer rigtig mange flygtninge til Athen lige nu, og rigtig mange er børn, der kommer alene, og de er rigtig sårbare, fortæller han.

Dan Biswas hjælper blandt andet med at skaffe mad og tøj til flygtningebørnene.

- Vi har mødt børn helt ned til 10 år, som er alene her i Athen uden deres forældre. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at der ikke er nogen til at tage vare på dem eller noget system til at samle dem op her i Grækenland, siger han.

Mød flygtninge-teenagerne Vahid og Hassan og se Dan Biswas hjælpe de unge drenge i videoen i toppen af artiklen.