VIDEO Castro har nået sidste stop på sin allersidste rejse

Begravelsesoptoget med Fidel Castros aske er nået til den by, hvor han skal stedes til hvile.

Fidel Castro er nået til det sidste stop på sin allersidste rejse.

Siden onsdag har begravelsesoptoget med Castros aske været undervejs fra den cubanske hovedstad, Havana, til Santiago de Cuba, hvor landets tidligere præsident og revolutionsikon i morgen skal stedes til hvile, og her til aften dansk tid er kortegen nået frem.

Castros aske er blevet ført mod Santiago ad den rute, som revolutionshæren tog til Havana, da den havde sejret over den tidligere diktator Fulgencio Batista i januar 1959. Det var netop i Santiago, at revolutionen fik sin begyndelse under oprørernes - godt nok mislykkede - storm på Moncada-kasernen i 1953.

Hans aske er blevet transporteret knap 800 kilometer gennem landet i en cedertræskasse på en åben ladvogn, og undervejs har millioner af cubanere taget opstilling langs vejene for at få et glimt af "el comandante", som han er blevet kaldt.

DR's USA-korrespondent, Stéphanie Surrugue, befinder sig i Santiago de Cuba, hvor karavanen er ankommet her til aften dansk tid til jubelråb fra de mange cubanere, der er mødt frem for at hylde den tidligere leder.

- Her, hvor man også kalder sig selv for "Heltenes hovedstad", har man en særlig stolthed i at vide, at det er her, Fidel Castro bliver begravet i morgen tidlig, fortæller hun.

Se Stéphanie Surrugue fortælle om Castros rejse gennem Cuba, og se karavanen køre forbi i videoen i toppen af artiklen.