Tema Årsdag for Charlie Hebdo

VIDEO Charlie Hebdo-tegner: Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg er i live i dag

På torsdag er det et år siden, at Corinne Rey så flere af sine kollegaer blive skudt under attentatet på Charlie Hebdo.

Se hele interviewet med Coco, der åbnede døren for terroristerne. Klik på play.

Corinne Rey, som bliver kaldt Coco, åbnede døren for de to mænd, der endte med at dræbe ti af hendes kollegaer på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Hun var gået ud for at ryge en cigaret efter det ugentlige redaktionsmøde, da hun så to maskerede mænd, der var klædt i camouflage-tøj.

- Da vi åbnede døren, sagde de straks 'Coco, Coco'. De genkendte mig, og så tvang de mig ind i bygningen, for at jeg skulle tage dem med til redaktionen. De havde deres våben, fortæller hun i et interview til DR.

Årsdag for Charlie Hebdo

Den 7. januar for et år siden fandt terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo sted i Paris. To maskerede terrorister bevæbnet med kalashnikov-geværer stormede ind på Charlie Hebdo i Paris og dræbte 10 mennesker. I alt mistede 20 mennesker livet ved angrebet.

Gå til tema

Hun vil ikke gå i detaljer, selvom hun stadig kan se billederne for sig. Og her snart et år efter den uhyggelig episode, står der stadig et ubesvaret spørgsmål hen, og skyldfølelsen jager hende.

Hvorfor blev hun ikke dræbt?

- Jeg har ikke noget svar på det spørgsmål. På et tidspunkt sagde de, mens de truede én af mine kollegaer, 'vi dræber ikke kvinder', fortæller Corinne Rey, der stadig arbejder som satiretegner på Charlie Hebdo.

- Men de havde allerede dræbt Elsa Cayat (klummeskriver på Charlie Hebdo red.) på redaktionen. Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg er i live i dag.

I alt blev 12 mennesker dræbt ved attentatet på Charlie Hebdo, foruden en livvagt og en politimand, var ti af ofrene ansatte på satiremagasinet.

Alle medarbejderne på Charlie Hebdo lever i dag med konstant politibeskyttelse, og satiremagasinets nye adresse er hemmeligt.

Se hele interviewet med Corionne Rey fra 21 Søndag i videoen over artiklen.