VIDEO: Dansk-tyrkers kæreste i koma efter uroligheder i Tyrkiet

På syvende døgn ligger aarhusianeren Baris Citirikkayas kæreste i koma i Istanbul.

- Hun ligger derinde på intensivafdelingen. Der har hun været de sidste syv dage.

Med lettere rystende stemme står den 30-årige dansk-tyrker Baris Citirikkaya foran et nedslidt hospital i det centrale Istanbul og fortæller om sin kærestes tilstand, efter at hun blev ramt i hovedet af en af politiets tåregasgranater under de omfattende uroligheder i den tyrkiske storby.

På syvende døgn befinder hun sig i koma. Lægerne har forsøgt at vække hende, men indtil videre forgæves.

Sover med hjemløse

Baris Citirikkaya bor i Aarhus, hvor han er musikstuderende, men ilede til Istanbul, da han fik at vide, hvad der var sket hende.

Nu sover han side om side med hjemløse, der bruger hospitalet som herberg. Engang imellem begynder det at svie i øjnene, fordi politiets tåregas sniger sig forbi. Hospitalet ligger tæt på demonstrationernes epicenter på Taksim-pladsen.

- Det er utroligt, at nogen kan gøre det her mod hende. At politichefen kan give ordre til det er helt utroligt, siger Baris Citirikkaya.

Fortryder ikke

Trods omkostningerne mener han, at protesterne mod, hvad han kalder "Erdogans udemokratiske og autoritære styre", er dét værd.

- Hun var på Taksim-pladsen for at demonstrere, og selvfølgelig skulle hun være det. Hun fortryder ikke, at hun var der, det tror jeg helt sikkert ikke. Og det gør jeg heller ikke, siger Baris Citirikkaya.

Hans kæreste er blot én af mange tusinde, der er blevet såret under protesterne. To demonstranter og én politibetjent er døde indtil videre.

Facebook
Twitter