Video: Endnu en republikaner træder i abortfælden

En republikansk politiker mener abort skal forbydes også efter voldtægt. Det kan skabe problemer for Romney.

Da den republikansk kandidat til senatet i Indiana, Richard Mourdock, blev spurgt om sin holdning til abort ved en debat tirsdag aften svarede han:

- Selv når livet begynder med den forfærdelige situation som voldtægt er, så er det noget gud har ønsket, sagde Richard Mourdock.

Udtalelsen har fået en del medieopmærksomhed i USA, fordi den river op i et åbent sår, med virkelig dårlige erfaringer for Mitt Romney.

Akin fik det til at gå amok

Tidligere i valgkampen fik en anden republikansk politiker, Todd Akin fra Missouri nemlig hele USA til at tale om abort.

Det skete fordi han påstod at kvinder selv kunne lukke ned for en graviditet, hvis de var blevet voldtaget, og derfor behøvede man ikke at tillade abort, selv ved voldtægt.

Kampen om kvinderne

Akins udtalelse fik nærmest sat hele Mitt Romneys kampagne over styr. Så det er klart, at den sidste udtalelse fra Indianas Richard Mourdock kan få Romney til at blive nervøs.

Han vil for alt i verden ikke kobles til en ekstrem abort agenda, som der eksisterer i nogle dele af det republikanske parti. Det er nemlig en taber-sag i et valg, der bliver afgjort af moderate kvinder i de vigtige svingstater.

Det er dem som amerikanerne kalder for "Suburban Swing-moms". De kan helt sikkert ikke lide Richard Mourdocks udtalelse, spørgsmålet er om de ender med at lade deres vrede gå ud over Mitt Romney.

En ting er dog sikkert. Abort er endnu engang et tema i den amerikanske valgkamp.

FacebookTwitter