Tema Krigen i Syrien

VIDEO Fem-årig dreng bliver symbol på rædslerne i Aleppo

En video af en fem-årig syrisk dreng, der har overlevet et luftangreb i Aleppo, er blevet et symbol på den desperate situation i Syriens største by.

Hans hud er askegrå, og halvdelen af hans ansigt er dækket af blod.

Han græder ikke, selvom han bløder, men løfter sin hånd til såret på sin pande. Hans små ben når kun lige præcis ud over stolesædets kant. Han ser på hånden og tørrer straks blodet af i det orange sæde.

Omran er kun fem år gammel, og han har lige overlevet et luftangreb i det oprørskontrollerede Qaterji-kvarter i Aleppo i Syrien.

Billederne og videoen af den fem-årige dreng er gået verden rundt og er blevet delt tusindvis af gange på sociale medier. Drengen er allerede blevet døbt som et symbol på den desperate situation i Syriens største by, hvor kamphandlingerne er taget til i de seneste måneder.

Det er ikke første gang, at et billede af et tilskadekommet barn bliver et symbol på konflikten i Syrien og dens konsekvenser.

Sidste efterår satte også billedet af den druknede tre år gamle syriske dreng Alan Kurdi, fokus på konfliktens gruopvækkende konsekvenser. Alan Kurdi omkom, da han og hans familie, som var flygtet fra Kobane i Syrien, forsøgte at krydse Middelhavet for at komme til Europa.

Ifølge lokale observatører blev angrebet udført af russiske kampfly. Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blev tre personer dræbt under angrebet, og adskillige blev såret, heriblandt fem børn.

Omran blev kort efter behandlet for sine skader og udskrevet fra hospitalet.