VIDEO Fidel Castro viser sig offentligt på skole

Efter knap et årti med ganske få optrædener har Fidel Castro på det seneste rørt på sig flere gange.

Den tidligere cubanske præsident Fidel Castro blev torsdag set i en sjælden offentlig optræden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed markerer revolutionshelten Castro sig igen, efter at han for nylig kom med en sønderlemmende kritik af den amerikanske præsident, Barack Obama, der besøgte Cuba.

89-årige Fidel Castros offentlige optræden fandt sted på en skole i Havana, hvor den beskæggede herre skulle markere den afdøde Vilma Espins fødselsdag.

Statsligt cubansk tv var til stede, og de kunne vise billeder af den aldrende Castro i samtale med en række elever og lærere.

- Jeg er sikker på, at Vilma ville være glad på en dag som denne, siger Castro ifølge Reuters på tv-billederne.

Vilma Espin var gift med Cubas nuværende præsident, Fidels lillebror Raul Castro. Hun afgik ved døden i 2007, men hun spiller en stor rolle i revolutionens propaganda, da hun var en af de oprindelige oprørere, der kæmpede tæt sammen med Castro-brødrene.

- Alle, der dør, mens de kæmper for revolutionen, efterlader deres energi og deres kampe til os andre, siger lederen af Cubas revolution i 1959, hvor krigerne fra Sierra Maestra-bjergene væltede Fulgencio Batistas styre.

  • Fidel og offentligheden

  • Fidel Castro overlod magten til sin yngre bror i 2008, efter at han havde været igennem et alvorligt sygdomsforløb. Siden da har hans optrædener været særdeles få, men på det seneste har han rørt på sig.

  • Efter den amerikanske præsident Obamas historiske besøg i Cuba beskyldte Fidel Castro ham for at ignorere de mange positive effekter, som revolutionen ifølge Castro har haft på Cuba.

  • Fidel Castro fylder 90 i august.

/ritzau/

Se videoen med Fidel Castros besøg på skolen herover - læs herunder, hvad han siger:

- Jeg er sikker på, at Vilma ville være glad på en dag som denne. Alle, der dør, mens de kæmper for revolutionen, efterlader deres energi og deres kampe til os andre.

- Vi, der er her i dag, betragter det som et privilegium at være på denne skole. En skole som denne er som at komme helt tæt på en drøm. Jeg forsøger at huske, om der findes noget andet sted, hvor en skole som denne eksisterer. Det sted findes ikke.