VIDEO Flere tusinde besætter område nær VM-stadion i Brasilien

I protest mod stigende boligpriser har næsten 2000 familier besat et område i Sao Paulo nær det stadion, hvor åbningskampen til VM i Brasilien skal spilles.

I dag offentliggør den brasilianske fodboldlandstræner Felipe Scolari sin trup til det kommende VM, der sparkes i gang den 12. juni.

Men stemningen i det store land er langt fra den folkefest, som mange havde håbet på.

Landet er plaget af demonstrationer, borgerne er vrede, og en ny meningsmåling viser, at 55 procent af brasilianerne er imod VM.

Senest har næsten 2000 familier besat et stort område nær Itaquerao Stadium - det stadion, hvor åbningskampen skal spilles den 12. juni.

Udlejere har hævet priserne på boliger

I en stor teltlejr med interimistiske boliger har de mange tusinde mennesker slået sig ned i et forsøg på at tvinge regeringen til at give dem en bolig.

De mange interimistiske boliger består blandt andet af telte, presenninger og plastikposer. (Foto: Nelson Almeida © Scanpix)

Robson Goncalves Batista, talsmand for den hjemløseorganisation, der har organiseret besættelsen, har fortalt, at det forestående verdensmesterskab har fået mange udlejere til at hæve priserne på boliger markant.

Besættelsen startede lørdag, og i følge politiet er der ingen nuværende planer om at fjerne de mange mennesker fra området.

Se en video fra lejren øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter