Video har givet mange nye tip i kidnapningssag

Norsk politi har nu modtaget 250 henvendelser, men den 68-årige milliardærfrue savnes stadig.

Norsk politi på på plads foran det hus nær Oslo, hvorfra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen blev bortført (Foto: FREDRIK HAGEN © Scanpix)

Norsk politi har siden i går modtaget endnu 150 tip fra borgere i sagen om bortførelsen af Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som blev bortført fra sit hjem nær Oslo 31. oktober sidste år.

I forvejen havde politiet modtaget 100 tip, som det arbejder intensivt med at følge op på, lød det på et pressemøde i går

De mange nye tip drejer sig blandt andet om to overvågningsvideoer fra ægtemanden Tom Hagens arbejdsplads, som politiet offentliggjorde i går.

Her ser man to sortklædte personer, som tilsyneladende rekognoscerer uden for arbejdspladsen, samt en cyklist, der passerer dem.

- Flere af de tip, vi har modtaget det seneste døgn, drejer sig om aktivitet rundt om Futurum-bygningen (Tom Hagens arbejdsplads, red.), som vi offentliggjorde via overvågningsfilm i går, siger politiinspektør og efterforskningsleder Tommy Brøske.

Hverken cyklisten eller de to fodgængere er dog endnu identificeret, og Tommy Brøske brugte lejligheden til at efterlyse flere henvendelser, optagelser og observationer.

Nordmænd skal holde øje med naboen

Der er endnu ingen mistænkte i sagen, og politiet ved stadig ikke, hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen befinder sig.

Ifølge Tommy Brøske er det ikke engang sikkert, at hun stadig er i Norge.

- Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er fortsat savnet, og vi efterforsker stadig sagen som grov frihedsberøvelse. Sagen har stadig vores højeste prioritet, sagde Tommy Brøske på dagens pressemøde.

Han bad på pressemødet offentligheden være opmærksomme på steder, hvor det er muligt at gemme en person gennem lang tid - feriehytter, huse, lejligheder og lignende.

- Vi beder offentligheden om observationer og information om aktivitet, som kan indikere sådan et skjulested, sagde politiinspektøren.

- Tildækkede vinduer, arbejde med lydisolering før 31. oktober, unormale aktiviteter, eller hvis nogen har registreret, at personer, de kender, har gjort unormale indkøb, sagde han.

Kræver stor millionsum i løsepenge

Den dag, den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen blev bortført, var hendes mand, milliardæren og erhvervsmanden Tom Hagen, på arbejde i nærheden.

Da han vendte hjem i frokostpausen, var det til et tomt hus.

Her fandt han ifølge politiet en seddel fra bortførerne, hvor de kræver ni millioner euro, eller 67 millioner kroner, for at frigive den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Pengene skulle ifølge norske medier udbetales i kryptovalutaen Monero. Det vil politiet fortsat ikke bekræfte.

Bortførerne truede samtidig med at slå kvinden ihjel, hvis politiet blev inddraget.

Tom Hagen anmeldte alligevel sagen, men politiet valgte at efterforske i hemmelighed. Først onsdag, da det stod klart, at det ikke kunne komme videre, henvendte politiet sig til offentligheden i sagen.

Bad pressen om varsomhed

På dagens pressekonference takkede politiet pressen for en generelt balanceret dækning af sagen, som havde ført til mange tips og henvendelser,

- Jeg er i al væsentlighed fornøjet med den dækning, I har givet sagen, sagde politiinspektør Tommy Brøske.

Der var dog også en advarsel til pressen om at dække sagen med varsomhed fremover. Men i forbindelse med efterfølgende spørgsmål ville Tommy Brøske ikke udpensle, hvad pressen skal være varsom med at viderebringe.

Han nævnte dog spekulationer i pressen om, hvilken digital platform bortførerne har brugt til deres sparsomme kommunikation med politiet. Politiet har hidtil afvist at identificere den.

- Dette er en meget speciel sag, hvor heller ikke politiet ved, hvor meget eller lidt som skal til. Vi mener, det vil være godt at være varsom, når det handler om familie, nærmiljø, og hvordan man stiller spørgsmålene, og hvad man sender ud i skriftligt materiale, sagde han.

Der har ikke været livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen siden 31. oktober.

Facebook
Twitter