VIDEO Her bliver et lille barn reddet op af Middelhavet

Den italienske kystvagt oplyser, at en båd med 600 migranter er kæntret i Middelhavet. Omkring 400 overlevende er reddet op fra havet.

Se hvordan det så ud, da Læger uden Grænser hev flygtninge op af Middelhavet - heriblandt et lille barn. Klik på play.

En overfyldt båd med op til 700 migranter forliste onsdag i Middelhavet ud for Libyen og mange frygtes at være omkommet, siger embedsmænd og redningsmandskab fra flere lande.

Det Italienske kystvagt og FN's flygtningeorganisation, UNHCR, siger, at omkring 400 er blevet reddet.

- Der er fundet 25 omkomne. Der er hersker stor tvivl om, hvor mange der var om bord på fartøjet, skriver Reuters.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at over 200 migranter frygtes at være druknet.

Læger uden Grænser nåede at redde en masse flygtninge inden de led samme skæbne - heriblandt et lille barn. Se hvordan det gik til i videoen over artiklen.

Vanskeligheder ud for Afrikas kyst

Migranterne sejlede i en overfyldt fiskerbåd og var på vej over Middelhavet, da båden kom i vanskeligheder cirka 28 kilometer fra den nordafrikanske kyst.

Der blev slået alarm, og to redningsbåde sejlede mod stedet. Men fiskerbåden kæntrede, da migranterne herefter stimlede sammen i den ene side af båden.

Redningsfartøjer fra Italien og Irland og flere andre lande deltog i eftersøgnings- og redningsoperationer.

Indtil videre er mindst 2000 migranter i år druknet i Middelhavet på deres vej til Europa.

Indsats gør en forskel

Ifølge nye tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) er omkring 188.000 siden januar blevet reddet på havet i deres forsøg på at komme til Europa.

De fleste - 97.000 - er ankommet til Italien, mens der er kommet 90.500 til Grækenland.

På samme tidspunkt sidste år var antallet af omkomne 1607. I alt mistede 3.279 livet i 2014 på deres vej over Middelhavet.

Den centrale rute fra Libyen til Italien har vist sig at være den dødeligste med over 1930 omkomne, mens omkring 60 er omkommet under forsøg på at nå til Grækenland.

Flere når frem til Europa

IOM bekræfter medierapporter om, at menneskesmuglere i de fleste tilfælde bruger synkefærdige fartøjer, hvilket øger risikoen for at dø på rejsen.

Størstedelen af flygtningene kommer fra Afrika og Mellemøsten via Libyen.

Den øgede indsats i Middelhavsområdet betyder ifølge en opgørelse fra Amnesty International, at markant flere migranter når frem til Europa i live.

Se hvordan det så ud, da Læger uden Grænser hev flygtninge op af Middelhavet - heriblandt et lille barn. Klik på play i videoen over artiklen.