Angreb ved Moske i London

VIDEO Her bliver formodet gerningsmand anholdt

Optagelser viser situationen, hvor politiet anholder den formodede gerningsmand bag bilangreb i London, efter civile havde holdt ham tilbage.

Den 48-årige mand, der formodes at køre en varevogn ind i en menneskemængde nær en moské i det nordlige London, er blevet anholdt.

Umiddelbart efter påkørslen blev han overmandet og tilbageholdt af civile på stedet. Kort efter ankom politiet, som anholdte ham.

Den formodede gerningsmand er nu bragt til hospitalet, efter at han blandt andet modtog adskillige slag og spark, som et øjenvidne til tilbageholdelsen fortalte.

- Folk var vrede og frustrerede, og han fik nogle slag for det, han havde gjort, men imamen (fra den nærliggende Finsbury Park Mosque, red.) sagde, at folk skulle stoppe med at slå ham og i stedet fastholde ham, indtil politiet kom, så det gjorde vi, fortæller øjenvidnet Adhil.

Den formodede gerningsmand vil blive taget i politiets varetægt, når han er udskrevet fra hospitalet.

En blev dræbt ved hændelsen, det er dog usikkert om det var på grund af påkørslen, mens to meldes såret. Episoden bliver nu undersøgt som et terrorangreb, oplyser politiet i London.

- Dette var et angreb på London og alle borgere i London, og vi skal alle stå sammen mod ekstremister uanset deres årsag, sagde Neil Basu, der er koordinator hos antiterrorkorpset, på et pressemøde:

Facebook
Twitter