VIDEO Her er Milo: Verdens største internet-troll

En af frontkæmperne i USA's på fremadstormende højrefløj er en britisk bøsse.

33-årige Milo Yiannopoulos er svær at sætte i bås.

Han er en af frontfigurerne for USA's alternative højrefløj, Alt-Right, og en af landets mest kendte og omdiskuterede internetpersonligheder.

Milo, der bruger sit fornavn som brand, kan betegnes som en blanding mellem internetdebattør, realitykendis og journalist. Han er også en meget ekspressiv homoseksuel i et miljø, som ikke ligefrem er kendt for sin tolerance over for bøsser.

Se et længere interview med Milo Yiannopoulos i videoen over artiklen.

Provokatør

Men først og fremmest er Milo Yiannopoulos provokatør. Hans vigtigste mission i livet består tilsyneladende i at ophidse så mange mennesker som muligt med kontroversielle udtalelser og optrædener på steder, hvor han bestemt ikke er velkommen.

I år har universitetsbyen Berkeley i Californien dannet ramme om adskillige sammenstød mellem aktivister fra det yderste højre og moddemonstranter. Og mere end én gang har Milo Yiannopoulos været den røde klud, som satte urolighederne i gang.

Indtil februar 2017 slog Yiannopoulos sine folder på det stærkt højreorienterede nyhedsmedie Breitbart, hvor han var protege for Steve Bannon, som senere blev kampangechef og chefrådgiver for Donald Trump.

Den britiske provokatør blev dog nødt til at trække sig, efter at han tilsyneladende blåstemplede pædofili i et par videoer, der begyndte at florere på nettet.

Han arbejder nu som en slags freelance-provokatør med eget firma, der hedder Milo, inc.

Alt-Light

Milo Yiannopoulos afviser selv at være medlem af Alt-Right, selvom han er medforfatter til en tekst, som er det nærmeste bevægelsen kommer et manifest.

Nogle organisationer, som den jødiske Anti-Defamation League, placerer Yiannopoulos og andre i en underkategori, som de kalder "Alt Lite". Alt Lite - eller Alt-Light - adskiller sig i denne definition fra Alt-Right ved, at medlemmerne ikke eksplicit støtter den hvide races overherredømme.