Tema Terror i Bruxelles

VIDEO Her sætter belgisk politi vandkanoner ind mod højreekstremistiske demonstranter

Belgisk politi måtte sætte ind med vandkanoner for at fjerne sortklædte demonstranter, der var mødt op til mindehøjtidelighed.

Se optagelserne fra pladsen, hvor politiet sætter vandkanoner ind mod demonstranterne. Klik på play.

En stor gruppe sortklædte højreekstremistiske demonstranter var blandt mange andre mennesker i dag troppet op til den ellers aflyste mindehøjtidelighed ved Børspladsen i Bruxelles.

Flere af de højreorienterede demonstranter er ifølge CNN blevet set heile.

En video, der er optaget på pladsen, viser sortklædte mænd, der uddeler tæv til en mand, der konfronterer dem foran børsbygningen.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Kampklædt politi stillede sig op på pladsen, og to biler med vandkanoner blev sat ind for at opløse den spontane protest.

Mindehøjtideligheden, der var arrangeret for at mindes ofrene for terrorangrebene i Bruxelles i tirsdags, var ellers blevet aflyst efter anmodning fra Belgiens justitsminister.

De belgiske myndigheder havde vurderet, at sikkerhedssituationen var for skrøbelig, og at der ikke var ressourcer til at håndtere en stor menneskemængde i hovedstadens centrum.

VIDEO En mand bliver skubbet rundt af de sortklædte demonstranter, der har slået ham i gulvet, efter at han havde forsøgt at fjerne deres banner.

Bruxelles3 drdk jajr