VIDEO Junckers 'State of the Union'-tale holdt sig til det EU er enige om

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, fokuserede på de europæiske værdier i sin årlige tale i Europa-Parlamentet.

Formanden for EU-Kommissione, Jean-Claude Juncker, kom vidt omkring i sin 'State of the Union'-tale i Europa-Parlamentet tidligere i dag.

Det var ifølge DR’s EU-korrespondent Karin Axelsson en tale, som var mere forsonende end tidlige taler den luxembourgske formand har holdt for parlamentet.

- Som kommissionsformand kan du sagtens vælge at tale alting i stykker og fokusere på de ting, hvor landene er uenige. Men han valgte at sætte fokus på, at vi er fælles om rigtig mange ting.

Men selvom Juncker generelt leverede en forsonende tale, så langede EU-formanden flere gange ud efter medlemslandene. Blandt andet efterlyste han, at EU's medlemslande nu begynder at levere på de klimamål, som blev vedtaget ved klimatopmødet i Paris sidste år.

Det skete dog på en lang mere afdæmpet facon end tidligere set, mener Karin Axelsson.

- Juncker har tidligere brugt en mere hård retorik end i dag. Jeg tror, at talen vil blive husket for det overordnede budskab om, at EU nu skal arbejde fremad oven på Brexit. Talen fokuserede på, at vi alle sammen skal kæmpe for at stå sammen, og at de enkelte medlemslande skal tage et større ansvar over for samarbejdet.

Klip på videoen øverst i artiklen og få Karin Axelssons vurdering af Junckers tale.

Facebook
Twitter