VIDEO Kaos efter sørgestund i Kongressen: Hvor er lovforslaget?

Et øjebliks stilhed for ofrene ved angrebet i Orlando blev mandag aften efterfulgt af et højlydt demokratisk krav om en strammere våbenlovgivning.

Det skulle have været en højtidelig stund, da formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, mandag aften indbød til at holde et øjebliks stilhed for ofrene for masseskyderiet i Orlando, der har kostet 49 natklubgæster livet.

Men efter den korte sørgestund, som Paul Ryan havde bedt om, blev stilheden brudt af en voksende uro blandt de demokratiske kongresmedlemmer, skriver CBS News.

- Hvor er lovforslaget?, råbte flere af medlemmerne med reference til en række forslag, der skal stramme våbenloven i USA, som, medlemmerne mener, bliver blokeret af republikanske modstandere.

Lørdag var etårsdagen for et andet masseskyderi, som sidste år kostede ni mennesker livet i en kirke i delstaten South Carolina.

De demokratiske kongresmedlemmer gjorde i den forbindelse blandt andet opmærksomme på et forslag, der skal forbyde privat videresalg af våben uden baggrundstjek.

Det var den måde, at gerningsmanden bag skyderiet i South Carolina skaffede sig mordvåbnet, skriver CBS.

- Det er skamfuldt, at nogen vil bruge et øjebliks stilhed, hvor ofrene for et brutalt terrorangreb mindes, til at fremme deres egen politiske agenda, har Paul Ryans talskvinde, AshLee Strong, siden sagt om optrinnet mandag i Repræsentanternes Hus.

Under Twitter-hashtagget #NoMoreSilence og #WheresTheBill har flere demokrater dog udtrykt modvilje mod i det hele taget at holde en mindehøjtidelighed, når våbenlovgivningen ifølge dem halter.

Se hele episoden i videoen over artiklen.