VIDEO Kerry til DR om mulig våbenhvile i Syrien: Der er stadig problemer

På G20-topmødet i Hangzhou har præsidenterne Obama og Putin talt om en mulig aftale for Syrien - formentlig en våbenhvile - men endnu er intet sikkert.

DR's Asien-korrespondent fangede den amerikanske udenrigsminister.

De er tæt på - og måske alligevel langt fra.

G20-topmødet i Hangzhou har præsidenterne Obama og Putin talt om en aftale for Syrien. Formentlig en våbenhvile - med mere.

- Vi taler, men vi er der ikke endnu, sagde præsident Obama.

Udenrigsminister Kerry var ikke meget mere meddelsom, da DR spurgte ham, om der vil komme en aftale om Syrien på G20 topmødet i Kina, der finder sted i dag og i morgen.

- Der er stadig problemer, der skal løses, svarede han til DR og susede videre.

Mulig aftale i Hangzhou

Men en højtstående kilde i det amerikanske udenrigsministerium siger til blandt AP, at en aftale er tæt på, og at den kan blive meldt ud her i Hangzhou.

Udenrigsministrene fra USA og Rusland, Kerry og Lavrov, har forhandlet i flere uger, for at få tragedien i Syrien ind i en ny fase, hvor parterne aftaler en våbenhvile, hvor nødforsyninger kan nå frem til nødstedte over hele landet, og hvor man kan begynde at udveksle sårede og fanger. Men hidtil forgæves.

Nødhjælp mangler

Siden april, hvor den seneste våbenhvile brød sammen, har forhandlingerne om en politisk overgang ligget stillet, og nødhjælp er ikke nået frem i måneder.

Men forhandlingerne mellem amerikanerne og russerne kan ændre billedet. De handler dels om nødhjælp og våbenhvile, dels om nyt og tættere militært samarbejde mellem Rusland og USA mod Islamisk Stat i Syrien.

Islamisk Stat er på tilbagetog i Syrien - og både amerikanerne og russerne ønsker dem knækket.

Det løser ganske vist ikke krigen mellem Assad-regimet og dets russiske allierede og de vestlige og arabisk støttede oprørere, der bekæmpet Assad.