VIDEO Kronprinsesse Mary møder ung mor i Afrika: Mouniratou fødte sin datter som 15-årig

I 'Kronprinsesse Marys mission' besøger kronprinsessen en række afrikanske lande og møder blandt andet Mouniratou, der blot var 15 år gammel, da hun fødte sin datter.

Som forkæmper for kvinders ligestilling og protektor for FN’s Befolkningsfond arbejder kronprinsesse Mary blandt verdens magthavere og tager på missioner i verdens fattigste lande for at sikre kvinders rettigheder over hele verden.

I DR1-programmet ’Kronprinsesse Marys mission’ besøger hun flere afrikanske lande – blandt andet Burkina Faso, Senegal og Elfenbenskysten, og i sidstnævnte møder hun Mouniratou, som blev mor som blot 15-årig.

Mouniratous daværende kæreste løb fra ansvaret, og derfor er Mouniratou og hendes bedsteforældre alene om ansvaret.

Det betyder blandt andet, at hun går tidligt i skole og kommer hjem klokken 10 for at amme. Ellers passer bedsteforældrene deres barnebarn, mens Mouniratou fortsætter sin uddannelse – hun drømmer nemlig om at blive arkitekt.

- Det er meget imponerende, at hun fortsatte sin uddannelse, mens hun var gravid og kom i skole igen en uge efter fødslen, siger kronprinsesse Mary om mødet med Mouniratou, som hun kalder ”selvsikker” og ”stærk”.

Mouniratou glæder sig over det kongelige besøg fra den danske prinsesse.

- Det var rart at tale med hende. Jeg er så glad, og hun opmuntrede mig til at gå i skole og blive ved med at læse. På den måde vil jeg kunne realisere mine drømme i fremtiden.

Se kronprinsesse Mary besøge Mouniratou, der blev mor som 15-årig, i videoen i toppen af artiklen, og se hele programmet ’Kronprinsesse Marys mission’ her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter