VIDEO Løkke: Vi bryder ingen FN-konventioner

Statsministeren mener, at FN tager fuldstændig fejl i sin kritik af ny dansk integrationsydelse. Den diskriminerer ikke, siger han til Deadline på DR2.

Statsministeren afviser fuldstændig, at Danmark forbryder sig mod internationale konventioner og diskriminerer særlige befolkningsgrupper ved at skære i ydelserne til flygtninge. Se mere ved at klikke på play.

Når FN kritiserer Danmarks nye besparelser på integrationsydelser for at være diskriminerende mod flygtninge og forbryde sig mod FN-konvention om flygtninge, så er det skudt helt forbi.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et heftigt interview i Deadline på DR2.

- Der er ikke noget som helst diskriminerende med denne her integrationsydelse. Den er jo ikke ikke målrettet folk med specifik etnisk baggrund. Den gælder alle, der kommer til Danmark, også danske statsborgere, som har været væk fra Danmark mange år, siger han i interviewet, som du kan se et uddrag af i videoen herover.

Løkke: Vi vil ikke lukke Danmark ned

FN's Flygtningehøjkommisariat har ellers kritiseret Danmarks regering i skarpe vendinger i et høringssvar om planerne om at nedsætte ydelsen til flygtninge til SU-niveau.

Her fastslår FN, at Danmark er på vej til at vedtage en direkte lovstridig ændring af ydelserne til flygtninge, som går imod den internationale flygtningekonvention fra 1951, som Danmark selv har skrevet under på at følge.

Men det afviser Lars Løkke Rasmussen fuldstændig, der mener at Danmark som land lever "flot op til" sine internationale forpligtelser:

- Det handler ikke om at lukke Danmark af. Det handler om at sørge for, at de udlændinge, der kommer til Danmark, det er nogen vi primært har inviteret selv.

Se hvad Lars Løkke Rasmussen mener om FN-konventioner og Danmarks internationale ansvar for at tage imod flygtninge i videoen herover. Klik på play.