VIDEO Mærsk-skib kolliderer med tysk containerskib i Suez-kanalen

Mærsk-skibet Maersk Tanjong var mandag involveret i en kollision i Suez-kanalen.

Mandag var det tæt på at gå helt galt, da to containerskibe kolliderede i Suez-kanalen.

Det ene skib er Maersk Tanjong, som tilhører det danske rederi Mærsk, men er registreret i Singapore. Skibet er 332 meter lang, mens det andet skib er et 324 meter langt containerskib Colombo Express, der er registreret i Tyskland.

Kollisionen resulterede i en 20 meter lang bule på venstre side af Colombo Express, samt tre mistede containere. Men hverken mennesker eller miljøet har taget skade, fortæller pressechef i Maersk Line Michael Christian Storgaard.

- Heldigvis kom ingen mennesker til skade, og det gik heller ikke ud over miljøet. Begge skibe er nu sejlet videre, forklarer pressechefen til DR Nyheder.

Årsag bliver undersøgt

Hvad der præcist gik galt, ved Maersk Line endnu ikke. Myndighederne i Suez-kanalen og forsikringen skal blandt andet ved hjælp af video klarlægge det nøjagtige hændelsesforløb og årsagen til kollisionen.

Maritimedanmark.dk skriver, at en fejl i de hydrauliske systemer på Colombo Express muligvis kan være årsag.

Ifølge pressechefen tilsiger søfartsloven ofte, at begge skibe har del i en kollision.

Maersk Line oplyser, at forretningen ikke vil lide skade, og kunder kan forvente at få deres leverancer rettidigt. Skibet var på vej til Jeddah i Saudi Arabien, hvor det forventes at være fremme onsdag omkring klokken 14.

Se kollisionen i videoen i toppen af artiklen (spol 2:22 frem i klippet).

Facebook
Twitter