Tema Nordkoreas missiltrussel

VIDEO Mike Pence besøgte grænsen til Nordkorea

Den amerikanske vicepræsident ankom i dag til den demilitariserede zone i grænseområdet mellem Syd- og Nordkorea.

I går ankom den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, til Sydkorea, som er første stop på politikerens ti dage lange rejse, hvor han aflægger fire lande et visit.

I dag valgte 57-årige Pence at tage turen til den demilitariserede zone (DMZ), der løber på tværs af den koreanske halvø mellem Syd- og Nordkorea.

I forbindelse med besøget udtalte republikaneren, at der er flere muligheder i spil, når det kommer til at sætte en stopper for Nordkoreas raslen med de militære sabler.

Flere muligheder

Vicepræsidenten sagde blandt andet, at den amerikanske regering vil opnå stabilitet og sikkerhed i området.

- Det skal ske gennem fredelige midler og forhandlinger. Men alle muligheder er på bordet, mens vi fortsætter med at stå skulder ved skulder med Sydkoreas folk, lød det ifølge Ritzau fra Mike Pence, som understregede, at alliancen mellem USA og Sydkorea er stærk.

- Nordkoreas folk og Nordkoreas militær skal ikke tage fejl af, at USA står sammen med vores allierede, var beskeden ifølge Ritzau fra Mike Pence, der har sin kone, Karen Pence, og døtrene Audrey og Charlotte med på rejsen, der udover Sydkorea omfatter Indonesien, Japan og Australien.

Anspændt forhold

Spændingerne mellem Nordkorea og USA er ikke blevet mindre, efter at Nordkorea i går testede et missil, som dog eksploderede kort tid efter affyring.

Da Mike Pence samme dag ankom på sit officielle besøg i Sydkorea, gjorde han sin utilfredshed med episoden klar.

- Denne morgens provokation fra norden er blot den seneste påmindelse om de risici, enhver af jer står over for hver eneste dag i forsvaret for frihed og Sydkoreas folk samt forsvaret for USA i denne del af verden, lød beskeden.

Tidligere på måneden sendte USA en flådegruppe anført af et hangarskib til farvandet omkring den koreanske halvø, og den amerikanske præsident, Donald Trump, har øjnene rettet mod Nordkorea.

- Nordkorea er på udkig efter ballade. Hvis Kina beslutter sig for at hjælpe, ville det være storartet. Hvis ikke løser vi problemet uden dem! USA, skrev præsidenten i sidste uge på det sociale medie Twitter.