VIDEO: Mød præsten, der reddede Jesu tornekrone fra kirkebrand

Jean-Marc Fournier hyldes efter heltemodig indsats, da Notre Dame-katedralen brændte.

- Det svære for os bestod i at finde den person, der havde koderne til det skab, hvor det hellige relikvie var opbevaret.

Sådan husker Jean-Marc Fournier de dramatiske minutter under branden i Notre Dame-katedralen, hvor det blandt andet lykkedes at redde den tornekrone, som Jesus angiveligt bar under korsfæstelsen.

- Efter at have brugt tid på af skaffe koderne ankom vi til stedet, og stort set med det samme blev det hellige relikvie fjernet og opbevaret sikkert, fortæller præsten, der er ansat ved det parisiske brandvæsen.

Hyldet som helt efter brand

Han bliver nu hyldet som en helt i medierne, fordi han angiveligt insisterede på at få adgang til kirken mellem flammer og faldende tagdele.

Blandt andet har en redaktør for Frankrigs katolske mediehus KTO tweetet om Fourniers indsats.

Selv antyder præsten, at hans bønner må være blevet hørt, da han stod alene i kirkerummet og i kamp mod uret.

- Jeg er helt alene i katedralen, der er fuld af ild, flammer og glødende ting, der falder ned fra loftet, og så opfordrer jeg Jesus til at hjælpe os med at redde sit hjem.

Trøstede sårede efter terrorangreb

Det er ikke første gang, at Jean-Marc Fournier er med til at yde en indsats som en af de første efter en tragedie i Paris.

Da 89 mennesker i 2015 blev dræbt i et terrorangreb på spillestedet Bataclan, var han med til at trøste de sårede og sørge over de døde.

Jean-Fournier har tidligere i sin karriere været præst i syv år for de franske styrker - blandt andet som udsendt feltpræst i Afghanistan.

Ved branden i Notre Dame-katedralen styrtede det meste af taget og det ikoniske spir sammen, mens stenkonstruktionen holdt stand.

De mange kulturskatte, der blev reddet, er bragt i sikkerhed på kunstmuseet Louvre i Paris.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter