VIDEO Nye optagelser viser øjeblikket efter MH17-nedskydning

Nye amatør-optagelser viser øjeblikket umiddelbart efter, at det malaysiske passagerfly MH17 styrtede ned tidligere i år.

Samme dag, hvor arbejdet med at fjerne vragdelene fra det nedskudte fly MH17 gik i gang, er nye optagelser fra flyets nedskydning dukket op.

I videoen kan man se, hvordan nogle lokale fra landsbyen Hrabove efterlader deres biler ved et vejkryds ved siden af nedstyrtningsstedet, mens afbrændte vragrester fra flyet ses spredt rundt i området, og store søjler af sort røg bølger fra stedet.

Optagelserne er lagt på en YouTube-kanal tilhørende KPRU, der er en russisk nyhedsorganisation. Nyhedsbureauet Associated Press har efterfølgende verificeret optagelserne som værende ægte.

Se de nye optagelser i videoen i toppen af artiklen.

Nu fjernes MH17's vragdele

MH17-flyet fra Malaysia Airlines var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, da det blev skudt ned i juli, og alle 298 ombordværende passagerer omkom.

Men først nu har magthaverne på stedet, folkene fra den selvudråbte folkerepublik Donetsk, givet mulighed for at fjerne vragdelene.

Russere: Ukrainsk kampfly skød MH17 ned

I september slog hollandske efterforskere fast, at MH17 styrtede ned som følge af 'talrige objekter, som i høj hastighed trængte ind i flyet udefra'.

Men lørdag hævdede de russiske tv-stationer Channel One og Rossiya TV ellers at have foto-beviser for, at det malaysiske passagerfly i stedet blev skudt ned af et ukrainsk kampfly.

Det amerikanske udenrigsministerium kaldte billedet for et absurd forsøg på at sløre for en tragedie fra Moskvas side, og ifølge AP sår flere eksperter tvivl ved ægtheden af billedet.

FacebookTwitter